tisdag 20 november 2012

Att arbeta med film i undervisningen

Photo by mtsofan
Jag hade äran att bli inbjuden till Tunaskolan i Lund för att delta i deras IKT-inspirationskväll. Alla pedagoger grundskolan i Lunds kommun fick möjlighet att anmäla sig, och det var gratis.
Kvällen inleddes med en kort presentation av "gäst-inspiratörerna" i aulan och sedan fick pedagogerna själva välja vilken "aktivitet" de ville, genom att helt enkelt gå till ett av åtta klassrum. I ett av dessa klassrum stod jag beredd att inspirera om användandet av film i undervisningen.
Vi hade 45 min på oss, sedan serverades det lite fika i matsalen och sedan var det ett nytt 45 minuters pass med nya åhörare.
Jag var ombedd att inspirera om hur man kan använda film i undervisningen och hade förberett en liten keynote som byggde på mitt tidigare blogginlägg:

13 sätt att använda iMovie på iPad i undervisningen!

Jag hade byggt på med lite mer exempel och dessutom försökt göra den "plattformsoberoende".

Iförra veckan fick jag ett mail ifrån prezi.com, där de berättade att de släppt en lokal installation av tjänsten, dvs att man skulle kunna jobba offline.
Jag har "lekt" lite med prezi innan, men nu satte jag igång att damma av/lära mig det genom att skapa en prezi av min presentation: Att arbeta med film i undervisningen